Čočka černá
Tento druh druh luštěniny vyniká rychlou přípravou a jemně oříškovou chutí. Drobná zrnka po uvaření výborně drží tvar po uvaření.
Skvěle se hodí do salátů, jako příloha k lososovi či drůbeži, výborně chutná s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy či pomazánkami. Je drobnější a její zemitější chuť se výborně hodí i do různých nádivek a polévek.
Příprava: Čočku probereme, propláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 25 - 30 min. Můžeme osolit iv průběhu vaření, ochutit kurkumou, saturejkou nebo majoránkou.
Výživové údaje ve 100g
Energetická hodnota: 304kcal / 1273kJ
Tuky: 1,6g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2g
Sacharidy 40,6g
z toho cukry: 2,0g
Vláknina: 20,9g
Bílkoviny: 17,0g
Sůl: 0,0175 g
Může obsahovat stopy ořechů, sezamu, sóji, mléka, obilovin obsahujících lepek.
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Kanada |
Tagy: čočka černá, luštěniny