Kukuřičný Bio sirup
Popis: Pokud jste se setkali s kritikou kukuřičného sirupu, tak vězte, že se jedná o úplně jiný výrobek – jde o vysokofruktózový kukuřičný sirup (high fructose corn syrup neboli HFCS), který se ve 20. století začal používat zejména v USA do všech možných potravin a nápojů . To vedlo k velkému nárůstu obezity. Rozdíly mezi naším kukuřičným sirupem a vysokofruktózovým sirupem.
Kukuřičný sirup
- vyráběný z celého mletého kukuřičného zrna
- vyráběný přirozeným způsobem za pomoci přírodních enzymů
- mechanická filtrace
- neobsahuje žádnou fruktózu
- zachovává si zlatavou barvu, chuť a obsah minerálů
Vysokofruktózový kukuřičný sirup HFCS
- vyrábí se z kukuřičného škrobu
- vysoce průmyslově zpracovaný výrobek
- chemická filtrace
- uměle zvýšený podíl fruktózy
- je čirý a neobsahuje žádné minerály
Obsahuje 24% glukózy a 32% maltózy.
V Dobrotách zima 2015-2016 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.
Složení: Kukuřice* (80%), voda. Může obsahovat stopy lepku. * výrobek kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C
Výživové údaje ve 100ml
Energetická hodnota: 1314 kJ / 314 kcal
Tuky: 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g
Sacharidy: 95,0g
z toho cukry: 74,0g
Bílkoviny: 1,3g
Sůl: 0,0g
Vlastnosti | |
Balenie | 250ml |
Krajina pôvodu | Itálie |
Tagy: kukuřičný sirup