Strouhanka kukuřičná instantní
Strouhanka z kukuřice jako alternativa běžně dostupné strouhanky. Můžete s ní obalovat, zahušťovat nebo ji přidávat do těsta.
Využití
- Obalování - se strouhankou můžete obalit téměř vše od hub přes sýry až po zeleninu.
- Zahušťování - kukuřičná strouhanka vám dobře zahustí omáčky i polévky.
- Bramborové těsto - přidejte trochu strouhanky do vašeho klasického bramborového těsta na knedlíku, těsto se tím krásně odlehčí.
- Karbanátky, sekaná - místo pšeničné strouhanky můžete při přípravě placek nebo sekané využít kukuřičnou.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovitých, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již přes 5000 let. Od místních Indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilovinou na světě. V Čechách ji najdeme na polích na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina pro výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábějí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Složení: kukuřičná krupice. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Výživové údaje ve100g
Energetická hodnota 1520 kJ / 364 kcal
Tuky: 2,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 71,9 g
z toho cukry: 0,8 g
Vláknina: 8,9 g
Bílkoviny: 9,2 g
Sůl: 0,0 g
Vlastnosti | |
Balenie | 200g |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Tagy: strouhanka kukuřičná