Šipky sušené celé
Šipky s vysoký obsah vitamínu C posiluje organismus. Výborný lék proti chřipce, má regenerující účinek na cévy a na jejich pružnost.
Složení: celé velké plody Růže šípové (Rosa canina)
Příprava: Nálev / Čaj: 4 šipky zalijeme 250ml vroucí vody a louhujeme 10-15 minut.
Odvar: Tytéž šipky z nálevu můžeme ještě jednou využít a povařit ve 250ml vody cca 10 min a louhovat 10 min.
Macerát: Šipky podrvíme, namočíme do studené vody a macerujeme přes noc nebo alespoň 3-5 hodin. Zahřejeme do 40°C, přecedíme přes husté sítko. Ty samé šípky můžeme pak ještě povařit 10min na čaj.
Skladování: Skladujte na suchém a tmavém místě dobře uzavřené.
Vlastnosti | |
Balenie | 200g |
Krajina pôvodu | Slovensko |
Tagy: šipky sušené