Lněná mouka zlatá
Jemně mletá lněná mouka, vhodná i pro vitariány. Získává se jemným mletím semen částečně zbavených oleje. Tím se prodlužuje její trvanlivost a zároveň se zachovává její hodnotný obsah. Mouka má neutrální chuť a vysokou bobtnavost. Proto by se měla konzumovat s velkým množstvím tekutin a nepřehánět. Doporučená denní dávka je jedna polévková lžíce denně, při konzumaci většího množství má projímavé účinky. Mouka je velmi bohatá na rostlinné bílkoviny, což nejvíce ocení vegani, vegetariáni a sportovci. 100 g mouky obsahuje 40 g bílkovin. Lněná mouka obsahuje pouze 3,9 g sacharidů, a proto je vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidové dietě. Po namočení do tekutiny velmi nabobtná, a proto se výborně hodí k zahušťování nápojů a pokrmů. Používá se k zahušťování koktejlů, polévek, omáček a zeleninových pokrmů. Hodí se také do proteinových nápojů, müsli, jogurtů, pečených i nepečených dezertů, palačinek, lívanců, kaší a dalších pokrmů.
Složení: 100% zlatá lněná mouka.
Skladování: skladujte na tmavém a suchém místě.
Výživové hodnoty ve 100g
Energetická hodnota: 1346 kJ / 323 kcal
Tuk: 8,8
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9g
Sacharidy: 3,9g
z toho cukry: 3,8g
Vláknina: 33,8g
Bílkoviny: 40,3g
Sůl: 0,041g
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Tagy: lněná mouka