• Maková mouka 500g

Maková mouka

Se liší od mletého máku. U makové mouky se lisováním nejprve odstraní olej a zbývající maková sušina se rozemele na mouku. Maková mouka se dá použít jako náhrada běžné mouky na pečení koláčů či chleba. Na rozdíl od mletého máku, maková mouka obsahuje minimální množství tuku, ale několikanásobně více vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů. Podle posledních vědeckých výzkumů je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů podstatně vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vázán na kasein. Mák je výjimečný právě svým vysokým obsahem vápníku (1438mg na 100g). Obsahuje 12x více vápníku než mléko, třikrát více než sýry.

Složení: 100% pomletá vymačkaná sušina z olejnatých semen máku.

Skladování: Skladujte v tmavém a suchém místě.

Nutriční hodnoty ve 100g

Energetická hodnota: 1297kJ/310 kcal

Tuky: 17,79g

Sacharidy: 5,14g

Cukry: 4,96g

Bílkoviny: 34,61g

Sůl: 0,5g

Povolené množství při Low FODMAP dietě: do 25g denně

Vlastnosti
Balenie 500g
Krajina pôvodu Česká republika

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: maková mouka