Vřetená Reggia
Přílohové těstoviny. Fusilli je druh těstovin typický pro jih Itálie hlavně z oblasti Molise a Kampánie
Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná. Tvrdá pšenice je jako základní surovina pro výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.
Složení: semolina z tvrdé pšenice, voda.
Obsahuje lepek.
Návod na přípravu:
- Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10g soli na 100g těstovin
- Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
- Těstoviny uvařit "al dente" (na zub), Max. 10 minut jinak pak pustí spoustu škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
- Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem
Výživové hodnoty na 100g
Energeticé hodnoty: 1516 kJ / 358kcal
Tuky: 1,3g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2g
Sacharidy: 73g
z toho cukry: 3g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 0,007 g
Vláknina: 2,9 g
Vlastnosti | |
Balenie | 5kg |
Krajina pôvodu | Itálie |
Tagy: těstoviny