• Fazole Pinto 500g

Fazole Pinto

Pinto jsou středně velké hnědě žíhané fazole. Mají výraznou až pikantní chuť a moučnou konzistenci. Jsou oblíbené hlavně v Mexické kuchyni a USA. Nabízejí kvalitní dávku bílkovin a sacharidů a celou řadu minerálních látek a vitamínů.

  • Administrativní zařazení: luštěnina
  • Složení: Fazole Pinto 100%
  • Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.

Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazole obyčejné, která se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme nalézt tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně tvoří zásobárnu vitamínů a minerálních látek. Obsahují velké množství vápníku a draslíku a vyšší množství kyseliny listové, ale také fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamin A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev. Jsou vhodné pro diabetiky. Fazole se také pěstují na lusky či klíčky, které ovšem řadíme do zeleniny.

Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutno fazole předem namočit do vody alespoň na 8 hodin (ideálně přes noc). Potom vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 minut. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole lze také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty nebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha. Pinto fazole nejčastěji uvidíme v mexické směsi s rýží v kukuřičné tortilly. 

Vlastnosti
Balenie 500g
Krajina pôvodu Kanada, Ukrajina

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: fazole