Hořčičné semínko - černé 500g
- Výrobce: Nutsland
- Dostupnost: Na skladě
26.67 Kč bez DPH
prepočet na kg
59.17 Kč bez DPH
prepočet na kg
105.83 Kč bez DPH
prepočet na kg
Hořčičné semínko černé
Hořčicové semínko černé je oblíbené koření v mnoha kuchyních, především Indických. Získává se z rostliny, která se řadí ke brukvovité zelenině, jako je například brokolice, růžičková kapusta a zelí. Černá semínka dodávají jídlu pikantní, aromatickou, rustikální chuť a vůni, která je jedinečná. Jsou pikantnější než žluté a hnědé odrůdy.
Nejlepším způsobem, jak plně uvolnit chuť, je smíchat semínka na přibližně 10 minut s teplou vodou, ještě před přidáním do pokrmu. Ale na druhé straně, chceme-li potlačit jejich ostrou chuť, je vhodné přidat do jídla kyselou tekutinu, například citrónovou šťávu, ocet nebo víno. Hořčičná semínka černá se výborně hodí k jiným štiplavým kořením, jako je česnek a chilli. V kuchyni jsou součástí různých směsí koření, marinád, kari, nakládané zeleniny (především zelí a okurek), salátových zálivek. Mají výborné konzervační vlastnosti.
Semínka jsou zdrojem selenu, omega-3 mastných kyselin, manganu, fosforu, hořčíku, mědi a vitamínu B1.
Zajímavost: Smícháním pomletého semínka s teplou vodou, vznikne masa, tzn. "hořčičná náplast", kterou lze přikládat na bolestivé části těla. Zmírňují také zadržování vody v těle a zvyšují chuť k jídlu.
Složení: celá hořčičná semínka - černá.
Dávkování: podle chuti a množství jídla.
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Rusko |
Tagy: hořčičné semínko