• Hořčičné semínko - černé 200g

Hořčičné semínko černé

Hořčicové semínko černé je oblíbené koření v mnoha kuchyních, především Indických. Získává se z rostliny, která se řadí ke brukvovité zelenině, jako je například brokolice, růžičková kapusta a zelí. Černá semínka dodávají jídlu pikantní, aromatickou, rustikální chuť a vůni, která je jedinečná. Jsou pikantnější než žluté a hnědé odrůdy.

Nejlepším způsobem, jak plně uvolnit chuť, je smíchat semínka na přibližně 10 minut s teplou vodou, ještě před přidáním do pokrmu. Ale na druhé straně, chceme-li potlačit jejich ostrou chuť, je vhodné přidat do jídla kyselou tekutinu, například citrónovou šťávu, ocet nebo víno. Hořčičná semínka černá se výborně hodí k jiným štiplavým kořením, jako je česnek a chilli. V kuchyni jsou součástí různých směsí koření, marinád, kari, nakládané zeleniny (především zelí a okurek), salátových zálivek. Mají výborné konzervační vlastnosti.

Semínka jsou zdrojem selenu, omega-3 mastných kyselin, manganu, fosforu, hořčíku, mědi a vitamínu B1.

Zajímavost: Smícháním pomletého semínka s teplou vodou, vznikne masa, tzn. "hořčičná náplast", kterou lze přikládat na bolestivé části těla. Zmírňují také zadržování vody v těle a zvyšují chuť k jídlu.

Složení: celá hořčičná semínka - černá.

Dávkování: podle chuti a množství jídla.

Vlastnosti
Balenie 200g
Krajina pôvodu Rusko

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: hořčičné semínko