• Umeocot 200ml

Umeocot 200ml


Umeocot

Umeocot má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehké ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete jej při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také k dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.

Popis: Nejde ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestek - umeboshi.

Výrobce MUSO uvádí, že umeocot pomáhá při nechutenství, zažívacích problémech a únavě.

Tipy k použití

  • ume zálivka s medem - rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžíci umeoctu a 1 lžíci čerstvé pomerančové šťávy;
  • jogurtový ume dresink - smíchejte 1 malé balení kyselé sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeoctu a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát;
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvasené zeleniny (pickles) - návod naleznete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13;
  • nápoj z umeoctu
  • - malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z tepla;
  • zeleninové soté - recept je napsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013;
  • salát z avokáda a bílé ředkvičky - recept je napsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013;
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou - recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015-16.

Výroba umeoctu

Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestek - umeboshi.

  • Švestky umeboshi se sklízejí na jaře.
  • V den sklizně se nasolí a poté se nechávají několik dní sušit na slunci.
  • Když jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  • Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásně purpurové barvě.
  • Červená tekutina, která se při kvašení švestek vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocot.

Další UMEvýrobky

  • umeocot COUNTRY LIFE, 200ml
  • umeboshi COUNTRY LIFE,
  • umeboshi MUSO,
  • umeboshi pasta bio MUSO

Složení: Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestka 80 %, mořská sůl 20 %), shiso lisy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.

Výživové údaje ve 100ml

Energetická hodnota: 73 kJ / 17 kcal

Tuky: 0,0g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0g

Sacharidy: 3,4g

z toho cukry: 0g

Vláknina: 0,2g

Bílkoviny: 0,8g

Sůl: 25,1g

Vlastnosti
Balenie 200ml
Krajina pôvodu Japonsko

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: umeocot, ovocný ocet