• Tamari sójová omáčka Bio 200ml

Tamari sójová omáčka Bio 200ml


Tamari sójová omáčka Bio

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší výrobek při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Popis: Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejným levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy iv sójové omáčce shoyu.

Tipy k použití:

  • gratinovaná plněná cuketa

salát z avokáda a bílé ředkvičky

- zálivka z kešu ořechů

- lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1lžíci balzamikového octa a hrstku kešu | ořechů.

  • dresink na salát

- smíchejte sezamový olej, tamari, agavový sirup, jablečný ocet,

dresink je výborný na rukolový salát s avokádem;

  • jednoduchý dresink na salát

- smíchejte tamari s olivovým olejem a octem;

  • restovaná hlíva ústřičná

- hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování;

  • marinády;
  • na zeleninu, maso i ryby

- tamari smíchejte podle chuti buď s medem, nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte;

- výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev;

  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) - tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu;
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi ...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:

Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší výrobek při výrobě klasické miso pasty.
  • Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin.
  • Tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť.

Složení: Voda, SÓJOVÉ boby* 33 %, jedlá sůl mořská 15,4 % destilované Sake* (voda, rýže*, jedlá sůl, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae), pražené SÓJOVÉ boby* 2,5 %, fermentační činidlo (Aspergillu ). Může obsahovat lepek.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Sójové boby

Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte při teplotě do 10°C a spotřebujte co nejdříve.

Výživové údaje ve 100g

Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal

Tuky: 0,2g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0g

Sacharidy: 8,3g

z toho cukry: 3,4g

Bílkoviny: 9,8g

Sůl: 15,0g

Vlastnosti
Balenie 200ml
Krajina pôvodu Japonsko

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: tamari sójová omáčka