• Kešu ořechy pražené nesolené 200g

Kešu ořechy pražené nesolené 200g

  • Výrobce: Nutsland
  • Dostupnost: Na skladě

 Kešu pražené na sucho nesolené 

Ještě více výraznější, ještě více  křupavější. Ochutnej kešu pražené na sucho.

Složení: Kešu oříšky 100%

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořepin nelze zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Kešu oříšky

Jedná se o plody ledvinovník západního. Ledvinovník západní pochází ze severovýchodní Brazílie. Tento „ovocný“ strom je rozšířen celosvětově v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo extenzivně v agro-lesních systémech.

Produkce ve světě

V roce 2016 činila světová produkce 4,9 milionu tun. Zemí s nejvyšší produkcí kešu oříšků byl Vietnam, který se na světové produkci podílel 24,9%. Africké státy se na celkovém množství podílely přibližně 51,6%.

Výhody a vliv kešu oříšků na zdraví

- Kešu obsahuje hořčík, který zlepšuje spánek a zpomaluje stárnutí buněk

- Údajně každý třetí Čech trpí nedostatkem hořčíku (magnézium), přičemž jeho hlavní funkcí je aktivovat více než 300 enzymů, které     regulují nejdůležitější metabolické procesy. Mezi nejdůležitější procesy patří převod jídla na energii nebo tvorba bílkovin z aminokyselin.   Hořčík také pomáhá zpomalit stárnutí buněk v těle a zlepšovat kvalitu spánku. Nedostatek hořčíku se může projevovat zvýšenou únavou,   ale také nespavostí, svalovými křečemi a zhoršenou funkcí centrálního nervového systému.

- Kešu jsou dobrým zdrojem bílkoviny – proteinu

- Stejně jako další ořechy, i kešu jsou skvělým zdrojem proteinu, který je základním stavebním kamenem lidského organizmu. Skládá se z   aminokyselin a je nepostradatelnou látkou při nabírání svalové hmoty, pro zkrácení doby regenerace a zvyšování výkonnosti při fyzické   aktivitě. Zároveň je důležitý pro výživu šlach, kůže a kostí, sehrává klíčovou roli při spalování tuků a snižování nadváhy.

- I když jiné ořechy obsahují i ​​více proteinu, kešu patří k těm nutričně nejsrozumitelnějším. Na 100g kešu připadá kolem 17 g proteinu.

- Kromě vitamínů, minerálů a proteinů, kešu obsahuje také tuk. Ale porovnáme-li obsah tuku s jinými ořechy, jedná se stále o nízký obsah tuku. Přibližně 82% jsou nenasycené mastné kyseliny, které patří k těm „dobrým“ tukům. Navíc 66% z těchto nenasycených mastných kyselin jsou mono-nenasycené tuky zdravé pro srdce. Ty se také doporučují pro lidi s diabetem, protože studie prokázaly, že mohou přispět ke snížení vysoké hladiny triglyceridů. Látky obsažené v kešu také pomáhají s bojem proti "špatnému" LDL cholesterolu a zlepšit  ,, dobrý " HDL cholesterol. Oříšky totiž obsahují sloučeniny fytosterolů, které stabilizují buňky a zabraňují vstřebávání "špatnému" cholesterolu.

- Jsou skvělým zdrojem vitamínu K, který je důležitý pro kosti

- 1/4 šálku kešu poskytuje více než 12% doporučené denní dávky vitamínu K, obsahuje také vápník a draslík. Tyto významné látky udržují kosti ve formě, zajišťují jejich dostatečnou mineralizaci a chrání je před zlomeninami či osteoporózou.

- Mají vysoký obsah vitamínů a minerálů

- Kešu ořechy jsou bohaté na vitamíny, jako je například draslík, vitamíny E a B-6 či kyselina listová. Tyto vitamíny pomáhají například v boji proti srdečním onemocněním.

- Všichni jsme slyšeli, že mrkev má v sobě látky, které jsou dobré pro naše oči, ale věděli jste, že kešu také? Kešu ořechy obsahují vysoké hladiny luteinu a zeaxantinu, které působí jako antioxidanty. Když se tyto antioxidační sloučeniny konzumují denně, mohou chránit oči před poškozením, které by mohlo v důsledku stárnutí vést k oslepnutí.

Vlastnosti
Balenie 200g
Krajina pôvodu Vietnam

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: kešu, kešu pražené na sucho nesolené, ořechy, oříšky