Mandlové máslo 100% křupavé
Křupavá mandlová pasta (s kousky mandlí)
Mandle - nejlepší zdroj hořčíku
Mandle je rostlina pěstovaná ve Středomoří i v Kalifornii. Mandlové ovoce je široce používáno v potravinářském průmyslu jako přísada sušeného ovoce a jako přísada do koláčů a dezertů. Navíc se často zpracovávají na marcipán a ze semen mandlí se lisuje velmi výživný mandlový olej. V kosmetice se mandlový olej používá jako přísada do pleťových vod a krémů. Mandle jsou zdrojem vitamínů E a B2. Vitamin E pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Mandle jsou také zdrojem mědi, manganu, zinku, fosforu a draslíku. Měď pomáhá při správném fungování imunitního systému. Mangan pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Zinek pomáhá udržovat zdravé vlasy a nehty. Fosfor pomáhá udržovat zdravé zuby a kosti.
Léčivé vlastnosti mandlí
- snižují riziko srdečního infarktu
- chrání před aterosklerózou
- příznivě působí na nervový systém
- zlepšují paměť a koncentraci
- snižují riziko Alzheimerovy choroby
- jsou vynikajícím prvkem protirakovinné prevence
- působí alkalizačně na tělo
- budujte silné kosti a zuby
- zpožďujte procesy stárnutí
- obnovte zdravý a krásný vzhled vlasů a nehtů
- příznivě ovlivňují imunitní systém.
- zabránit cukrovce
Složení: mleté mandle
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota : 2559 kJ / 619kcal
Tuk: 53 g
včetně nasycených tuků: 4 g
Sacharidy : 7,5 g
včetně cukrů: 4,9 g
Vlákno : 12 g
Bílkoviny : 22g
Sůl : 0,01 g
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Podobné výrobky
Tagy: mandlové máslo, oŕechové pasty