Kešu máslo křupavé
Kešu - Ořechy pro prevenci cukrovky 2. typu
Kešu ořechy jsou plodem kešu západní (také známý jako kešu západní - Anacardium occidentale L.) - druh stromu z čeledi kešu, který je blízkým příbuzným manga. Kešu ořechy pocházejí z tropické Jižní Ameriky (hlavně z Brazílie). Tyto ořechy ve tvaru ledviny (odtud pochází i jejich název) se pěstují také v Indii, Vietnamu a střední Africe. Brazilská odrůda je větších rozměrů a má sladkou chuť, zatímco indická odrůda je menší, křupavější, ale méně sladká.
Vlastnosti kešu ořechů
- mají příznivý vliv především na fungování oběhového systému a srdce
- snižují riziko cukrovky, ischemické choroby srdeční nebo srdečních chorob
- zlepšují psychickou kondici a metabolismus vápníku
- snižují tzv. špatný cholesterol
- stimuluje práci mozku
- zmírňuje deprese
- předchází srdečním infarktům
- zlepšuje stav pokožky
- reguluje hladinu cukru v krvi
- předchází anémii, prasknutí cév, osteoporóze, arytmii a infekcím
- předchází hypoxii těla
- zlepšuje stav pokožky, nehtů a vlasů
Složení: mleté kešu ořechy 80%, kokos 20%
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota: 2611kJ / 630kcal
Tuk: 52,5g
včetně nasycených tuků: 19,6g
Sacharidy: 18,5g
včetně cukrů: 4g
Bílkoviny: 18,2g
Sůl: 0g
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Tagy: kešu máslo, ořechové pasty