• Jáhlové vločky 500g

Jemné jáhlové vločky

Jáhlové vločky jsou vyrobeny pouze z jáhel. Jáhly to jsou žluté kuličky, které dostaneme po odstranění slupek z prosa. Jáhlové vločky jsou typické oříškové chuti, bez přidaného cukru. Vhodné jsou pro přípravu bezlepkové snídaně a bezlepkových kaší.

Proč je jáhly zdravé?

Jáhly je obilovina, která vzniká odstraněním semenných slupek prosa. Je lehce stravitelné a bezalergenové zrno. Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné, syté as vysokým obsahem vlákniny. Jsou bohatým zdrojem minerálů, a proto jsou vhodné při stavech vyčerpanosti a úrazech. Svým vysokým obsahem železa jsou výbornou potravinou pro chudokrevné děti i dospělé. Rovanko svou přirozenou bezlepkovostí jsou vhodné pro celiaky. Jelikož jáhly je zásadité, pomáhá nám při žaludečních problémech, které jsou způsobeny překyselením. Jáhly má vyvážený poměr bílkovin, tuků a sacharidů. Obsahuje vitamín B3 – niacin, který napomáhá ke snižování hladiny cholesterolu. Všechny odrůdy jáhel vykazují vysokou antioxidační aktivitu.

Tipy k použití: Jáhlové vločky se mohou použít k přípravě výborné a výživné jáhlové kaše. Můžeme je přimíchat do jogurtu, těsta nebo použít k zahuštění polévek a omáček. Jáhlové vločky postupně nasáknou vodu, proto je ideální zalít 1 díl vloček 3 díly mléka nebo jogurtu. Přidat můžete oříšky, ovoce, javorový sirup.

Skladování: Skladujte na suchém místě a chraňte před přímým slunečním zářením.

Výživové údaje ve 100g 

Energie: 1540kJ/364kcal

Tuky: 2,9g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9g

Sacharidy: 71,4g

z toho cukry: 1,1g

Bílkoviny: 10,6g

Sůl: 0g

Povolené množství při Low FODMAP dietě : 1 šálek (vařený) na den

Vlastnosti
Balenie 500g
Krajina pôvodu Polsko

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Dobrý

Tagy: jáhlové vločky