Jáhlové vločky 500g
- Výrobce: Nutsland
- Dostupnost: Na skladě
45.00 Kč bez DPH
prepočet na kg
75.83 Kč bez DPH
prepočet na kg
Jemné jáhlové vločky
Jáhlové vločky jsou vyrobeny pouze z jáhel. Jáhly to jsou žluté kuličky, které dostaneme po odstranění slupek z prosa. Jáhlové vločky jsou typické oříškové chuti, bez přidaného cukru. Vhodné jsou pro přípravu bezlepkové snídaně a bezlepkových kaší.
Proč je jáhly zdravé?
Jáhly je obilovina, která vzniká odstraněním semenných slupek prosa. Je lehce stravitelné a bezalergenové zrno. Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné, syté as vysokým obsahem vlákniny. Jsou bohatým zdrojem minerálů, a proto jsou vhodné při stavech vyčerpanosti a úrazech. Svým vysokým obsahem železa jsou výbornou potravinou pro chudokrevné děti i dospělé. Rovanko svou přirozenou bezlepkovostí jsou vhodné pro celiaky. Jelikož jáhly je zásadité, pomáhá nám při žaludečních problémech, které jsou způsobeny překyselením. Jáhly má vyvážený poměr bílkovin, tuků a sacharidů. Obsahuje vitamín B3 – niacin, který napomáhá ke snižování hladiny cholesterolu. Všechny odrůdy jáhel vykazují vysokou antioxidační aktivitu.
Tipy k použití: Jáhlové vločky se mohou použít k přípravě výborné a výživné jáhlové kaše. Můžeme je přimíchat do jogurtu, těsta nebo použít k zahuštění polévek a omáček. Jáhlové vločky postupně nasáknou vodu, proto je ideální zalít 1 díl vloček 3 díly mléka nebo jogurtu. Přidat můžete oříšky, ovoce, javorový sirup.
Skladování: Skladujte na suchém místě a chraňte před přímým slunečním zářením.
Výživové údaje ve 100g
Energie: 1540kJ/364kcal
Tuky: 2,9g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9g
Sacharidy: 71,4g
z toho cukry: 1,1g
Bílkoviny: 10,6g
Sůl: 0g
Povolené množství při Low FODMAP dietě : 1 šálek (vařený) na den
Vlastnosti | |
Balenie | 500g |
Krajina pôvodu | Polsko |
Tagy: jáhlové vločky