Kypřicí prášek do pečiva bezlepkový Bio
Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit již při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku. Kypře o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody. Prášek do pečiva Amylon má naprosto neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek. Kypření vytváří v cestě bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabude na objemu. Lze toho docílit dvěma způsoby - biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Kypřicí prášek do pečiva bezlepkový Bio.
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku
- běžný kypřicí prášek
- kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích pro výrobu nápojů)
- kypřicí prášek bez fosfátů
- kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
- zásaditou složkou je jedlá soda
- dále obsahuje pouze kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení: Kukuřičný škrob, kypřicí látky: vinan draselný, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: skladujte v tmavém a suchém místě.
Výživové hodnoty ve 100g
Energetická hodnota: 705 kJ / 166 kcal
Tuky: 0g
z toho nasycené masné kyselin : 0g
Sacharidy: 41g
z toho cukry: 0g
Bílkoviny: 0,1g
Sůl: 15,4g
Vlastnosti | |
Balenie | 12g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Tagy: kypřicí prášek do pečiva