Sezamové máslo Tahini
Tahini je základní ingrediencí mnoha jídel tradiční kuchyně blízkého a dalekého východu, jakož i středomořské, konkrétně řecké kuchyně. Jeho historie sahá před 4 000 let a je nesmírně obtížné jednoznačně určit, odkud pochází. Tahini (tahina) je pasta připravená na základě sezamových semen, která se získává mletím pražených vyloupaných semen. Díky tomu, že jsou předpečené, tahini má intenzivní aroma a bohatou oříškovou chuť, která je podobná arašídovému máslu. K výrobě tahini se nepoužívají žádné chemické přísady ani konzervační látky!
Složení: bílý sezam, mleté zrno
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota: 2777 kJ / 672 kcal
Tuk: 60g
včetně nasycených tuků: 9,6g
Sacharidy: 3,6g
včetně cukrů: 1,7g
Bílkoviny: 25,4g
Sůl : 0g
Povolené množství při Low FODMAP dietě: do 10g denně
Vlastnosti | |
Balenie | 300g |
Krajina pôvodu | EÚ |
Tagy: sezamové máslo, ořechové pasty